Tietosuojaseloste ja evästekäytännöt

Tämä on henkilötietolain (523/1999: 10 § ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016: 12 ja 13 artikla) mukainen yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja.

Keitä olemme

Vennalammi-tuotannot oy / Lakanateatteri
℅ Hellman & Köngäs
Jaavantie 6 B, 00560 Helsinki
tai
Mulliniementie 97, 35750 Väärinmaja

Verkkosivustomme osoite on: https://vennalammi.fi.

Yhteyshenkilö tietosuoja-asioissa

Heikki Hellman
+358 40 5713184
heikki.hellman@vennalammi.fi

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Evästeet

Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi tai muulle päätelaitteellesi kun vierailet verkkosivuilla. Evästeiden tarkoituksena on parantaa käyttökokemustasi ja helpottaa sivuston käyttöä. Evästeiden avulla pystymme mm. tunnistamaan laitteesi palatessasi sivulle ja muistamaan mieltymyksesi ja valintasi.

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä, eivätkä ne kerää käyttäjästä tietoja.

Toiminnalliset evästeet

Toiminnallisten evästeiden avulla verkkosivumme muistavat valintasi (kuten nimi ja sähköpostiosoite). Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Palvelun kehittämiseen liittyvät evästeet

Verkkosivustomme käyttää Google Analytics –evästeitä jotka keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten vieraillut sivut). Evästeiden keräämiä tietoja käytetään parantamaan sivujemme toimivuutta ja kehittämään sivuston sisältöä vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeeseen.

Näiden evästeiden keräämät tiedot siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimille, joista osa saattaa sijaita EU:n ulkopuolella ja joihin tässä tapauksessa sovelletaan paikallista tietosuojalainsäädäntöä.

Evästeitä ei käytetä henkilöllisyyden tunnistamiseen, ja sivuston käyttöä kuvaavat tiedot ovat sivuston verkkovastaavan hallinnassa.

Kolmannen osapuolen evästeet

Verkkosivuillamme on myös käytössä kolmannen osapuolen työkaluja, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Käyttäessäsi näitä painikkeita valitsemasi palvelun taholta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

Näiden evästeiden keräämä tieto saatetaan siirtää ja tallentaa kyseisten toimijoiden palvelimille, jotka saattavat sijaita EU:n ulkopuolella.

Evästeiden hallinta

Voit estää evästeiden käytön muuttamalla selaimesi asetuksia. Evästeiden käytön estäminen saattaa vaikuttaa joidenkin sivuston osien toimintaan. Lisätietoa evästeistä saat osoitteesta www.aboutcookies.org. Sieltä löydät ohjeita myös evästeiden hallintaan eri verkkoselaimissa.

Evästeen tai evästeluokan käytöstä poistaminen ei vielä poista evästettä selaimestasi, vaan sinun on tehtävä se itse selaimesi asetusten kautta.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Verkkosivustolla käytetään Google Analytics -palvelua, jonka avulla seurataan mm. sitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten vieraillut sivut). Evästeiden keräämiä tietoja käytetään parantamaan sivujemme toimivuutta ja kehittämään sivuston sisältöä vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeeseen.

Lisätietoja Googlen yksityisyyskäytännöistä saat seuraavilta sivuilta:

Miten Google käyttää tietojasi yhteistyökumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa

Miten Google Analytics suojaa kävijältä kerätyt tiedot

Voit halutessasi estää tietojen keräämisen selaimeen asennettavan lisäosan avulla.

Voit muuttaa analytiikkaan liittyviä evästeasetuksiasi tästä ».

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli olet jättänyt kommentteja tälle sivustolle, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.


 

Tietosuojaselostetta on viimeksi päivitetty 5.6.2020