Lakanateatterin logo

Lakanateatteri

Lakanateatterin tavoite on tuottaa pienimuotoisia teatteriesityksiä paikkoihin, jotka antavat esityksille uusia merkityksiä.

Lakanateatteri

Lakanateatteri syntyi keväällä 2018, kun kirjailija-ohjaaja Heidi Köngäs, näyttelijä Kaija Pakarinen ja muusikko Lea Pekkala toteuttivat Sandra-nimisen näytelmän esitettäväksi tarinan alkuperäisen tapahtumapaikoilla Ittipään työväentalolla, Ruoveden ja Mänttä-Vilppulan rajalla.

Sandra perustui Heidi Köngäksen samannimiseen romaaniin (2017). Ittipään jälkeen esitys on menestyksekkäästi vierailut mm. Suomen Kansallisteatterissa, Espoon teatterissa sekä Kuopion ja Kajaanin kaupunginteattereissa. Syksyllä 2020 se nähdään myös Tampereen Teatterissa. Sandraa on esitetty eri puolilla Suomea jo lähes 40 kertaa ja sen on nähnyt lähes 5 000 katsojaa.

Lakanateatterin esitykset

Lakanateatterin tavoite on tuottaa pienimuotoisia teatteriesityksiä paikkoihin, jotka antavat esityksille uusia merkityksiä.
Kaija Pakarinen esittää Sandraa

Lyytin laulu pohjautuu väljästi Heidi Köngäksen Sandra-romaaniin aineksiin. Se kertoo epäsäätyisen rakkaustarinan ison talon isännän ja köyhän naisen välillä. Tarina ajoittuu kansalaissodan molemmin puolin ja sijoittuu Hämeeseen, syvälle Suomen ytimeen. Tapahtumat kuljettavat Lyytiä työn perässä Mänttään ja lopulta Tampereelle uskonnolliseen hurmosliikkeeseen.

Puffikuva Sandra Kaija Pakarinen ja Lea Pekkala

Sandra on monologinäytelmä naisesta, joka jää tiukkaan paikkaan sisällissodan keskelle viiden lapsen ja appivanhempien kanssa. Hän odottaa kuudettaan, kun mies joutuu punakaartiin, appi ammutaan, sota tulee naapuriin. Kovimman taistelun nainen käy omassa saunassaan.

Kyllä tästä selvitään on monologinäytelmä, joka jatkaa Sandran tarinaa. Heidi Köngäksen romaaniin (2017) perustuva Sandra sai ensi-iltansa syksyllä 2018 ja on kiertänyt ympäri Suomea. Uusi näytelmä perustuu Köngäksen romaaniin Mirjami (2019) ja sen tapahtumat keskittyvät sotavuosiin kotirintamalla.

Uutisia

Kyllä tästä selvitään palaa Ylä-Vääriin

Lakanateatterin näytelmä Kyllä tästä selvitään nähdään myös tänä kesänä Ittipään entisellä työväentalolla Ylä-Väärissä. Näytelmän tapahtumat ajoittuvat sotavuosiin kotirintamalla. Näytelmä perustuu väljästi Heidi Köngäksen Mirjami-romaaniin, jonka

Lue lisää »