Siivet kantapäissä ilmestynyt

Heidi Köngäksen uusi romaani Siivet kantapäissä (Otava) on ilmestynyt ja saatavilla kirjakaupoista.

Kirja kertoo Marjasta, naisesta, joka pitää intohimoa johtotähtenään ja rakastaa ketä haluaa. Päähenkilö on oman tiensä kulkija. Hän kasvaa vankilaympäristössä ja saa erilaiset eväät elämään. Hän aloittaa yliopiston, vaihtaa näyttelijäksi, mutta päätyy ohjaajaksi Radioteatteriin Olavi Paavolaisen alaisuuteen. Heidän välilleen syntyy jännite, joka johtaa salattuun suhteeseen.

Päähenkilöllä on esikuva todellisuudessa, Radioteatterin pitkäaikainen ohjaaja-dramaturgi Marja Rankkala (1918–2002). Hän työskenteli näyttelijänä eri teattereissa 1940-luvun alusta alkaen ja oli kiinnitettynä Yleisradiossa vuodesta 1956. Hän käänsi ranskasta, saksasta ja englannista näytelmiä ja kirjallisuutta pääasiassa kuunnelmiksi. Rankkala opetti myös Teatterikoulussa ja kirjoitti useita näytelmiä eri teattereihin. Hänen viimeiseksi dramatisoinnikseen Radioteatterissa jäi 22-osainen Sinuhe egyptiläinen (1982).

”Tämä on romaani, ei elämäkerta. Kirjoitan samalla tavalla romaanihenkilöiden lävitse kuin aiemmissa kirjoissani, oli sitten kyse Hertta Kuusisesta, Albert Speeristä tai isoäidistäni Sandra Lammisesta”, Heidi Köngäs sanoo.

Piditkö artikkelista? Jaa se muillekin!

Tässä blogissa saa kommentoida vain omalla nimellä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta arvostella, mutta karsin kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.

Jätä kommentti