Kyllä tästä selvitään saa ensi-iltansa Ittipäässä

Kirjailija Heidi Köngäksen uusi näytelmä Kyllä tästä selvitään saa ensi-iltansa perjantaina 28. elokuuta.  Näyttämönä on Ittipään entinen työväentalo Ylä-Väärissä, Ruoveden ja Mänttä-Vilppulan rajalla.

Kyllä tästä selvitään on monologi, jonka kaikki roolit tekee Salme Lehtonen, ruoveteläinen harrastajanäyttelijä. Näytelmä perustuu Köngäksen viime vuonna ilmestyneeseen romaaniin Mirjami (Otava). Samalla se on Lakanateatterin edellisen näytelmän, Sandran, jatko-osa ja jatkaa nimenomaan Sandran tarinaa.

Köngäksen mukaan idea romaanin sovittamisesta näytelmäksi syntyi koronakevään aikana, kun yli 70-vuotiaita kehotettiin pysymään neljän seinän sisällä ja olemaan tapaamatta edes läheisiään. Salme Lehtonen kuului tähän ”riskiryhmään”.

Kyllä tästä selvitään alkaa prologilla, jossa eletään vuotta 1928, jolloin Sandran perhe joutuu luopumaan talostaan Lepistöstä ja muuttamaan Mänttään. Varsinaiset tapahtumat keskittyvät kuitenkin kotirintaman tapahtumiin sotavuosina.

Heidi Köngäs on itse ohjannut näytelmänsä. Musiikin on tehnyt Anssi Tikanmäki, lavastaja on Tarja Väätänen ja pukusuunnittelija Maarit Tikanmäki. Tuottaja on Sirpa Bertling. Esityksiä on ensi-illan jälkeen tiedossa ainakin kaksi, lauantaina 29. elokuuta sekä lauantaina 5. syyskuuta.

Näytelmän tekemistä ovat taloudellisesti tukeneet Ruovesi-säätiö, Ruoveden kunta ja Mänttä-Vilppulan kaupunki.

 

Piditkö artikkelista? Jaa se muillekin!

Tässä blogissa saa kommentoida vain omalla nimellä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta arvostella, mutta karsin kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.

4 kommenttia artikkeliin ”Kyllä tästä selvitään saa ensi-iltansa Ittipäässä”

 1. Hei,

  Eikö ” Kyllä tästä selvitään”- näytelmästä ole enää esityksiä?

  Kysellen 11.9.2020
  Maarit Härkönen
  Luopioisista (Pälkäneeltä)

  Vastaa
 2. Kiinnostukseni on toistaiseksi aivan henkilökohtainen.
  En ole tullut kartoittaneeksi kiinnostuneita, mutta täältä on muutaman kerran vuodessa tehty linja-automatkoja eri teattereihin.
  Matkaa teille kertyy n. puolentoista tunnin verran yhteen suuntaan, ja se alkaa olla ehkä liian pitkä usealle ikääntyneelle teatteriystävälle
  ~ kuulostellaan ~ puolin ja toisin!

  Jos päätätte lisäesityksien pitämisestä, niin olisikohan mahdollista saada tietää niistä näin yksityisviestilläkin?

  Vastaa
  • Vastasin sähköpostiisikin, mutta vastaan täälläkin siltä varalta, että joku muukin on kiinnostunut asiasta. Selvitimme, mahtuisiko kalenteriin vielä pari näytöstä Kyllä tästä selvitään -näytelmästä. Valitettavasti se ei tällä haavaa onnistu. Toiveissa on, että esni kesänä näytelmä vielä palaa Ittipään näyttämölle.

   Vastaa

Jätä kommentti