Sandran on nähnyt jo yli 5 000 katsojaa

Heidi Köngäksen monologinäytelmä Sandra esitettiin kuluneella kaudella kaikkiaan yhdeksän kertaa eri puolilla Suomea. Alun perin vain parin viikonlopun mittaiseksi kaavailtu Lakanateatterin tuotanto on nyt nähty kaikkiaan 46 kertaa, ja sen yhteenlaskettu katsojamäärä on ylittänyt 5 000 hengen rajan.

Sandra on koskettava ja arvostelijoiden kiittämä näytelmä sisällissodan rintamien väliin jäävästä naisesta. Se perustuu Heidi Köngäksen samannimiseen romaaniin, jonka hän on itse dramatisoinut ja ohjannut. Rooleissa esiintyvät alansa huiput, näyttelijä Kaija Pakarinen ja sellisti Lea Pekkala.

Näytelmän ensi-ilta oli syksyllä 2018 Ittipään vanhalla työväentalolla, Ruoveden ja Mänttä-Vilppulan rajalla. Kahden vuoden aikana Sandraa on esitetty muun muassa Suomen Kansallisteatterissa, Espoon kaupunginteatterissa, Kuopion kaupunginteatterissa ja Kajaanin kaupunginteatterissa. Kuluneella kaudella Sandra nähtiin paitsi Ittipäässä myös Tampereen Teatterissa, Valkeakosken kaupunginteatterissa, Raahesalissa ja Oulunsalo soi -festivaalilla.

”Vastaanotto oli kaikkialla lämmin, vaikka koronatilanne verotti yleisöä”, Heidi Köngäs sanoo.

Ensi kesäksi Lakanateatteri suunnittelee uusia näytöksiä ainakin Köngäksen elokuussa ensi-iltansa saaneelle uudelle näytelmälle Kyllä tästä selvitään, joka esitettiin kesällä vain neljästi Ittipäässä.

Kyllä tästä selvitään on Sandran jatko-osa, jonka pääosassa nähdään Salme Lehtonen. Monologinäytelmän tapahtumat sijoittuvat viime sotien kotirintamalle.

Piditkö artikkelista? Jaa se muillekin!

Tässä blogissa saa kommentoida vain omalla nimellä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta arvostella, mutta karsin kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.

Jätä kommentti