Huippukirjailijoita tulossa Katse ajan läpi -tapahtumaan

Katse ajan läpi -kirjallisuustapahtuman kesän kirjailijavieraiksi ovat tulossa Joel Haahtela, Annina Holmberg, Olli Jalonen, Riitta Jalonen, Meri Valkama ja Johanna Venho. Kaksipäiväinen tapahtuma Ylä-Väärin Ittipäässä järjestetään nyt toista kertaa.

”Olen aivan innoissani kesän vieraista”, sanoo tapahtuman ohjelmasta vastaava kirjailija Heidi Köngäs. ”Katse ajan läpi sukeltaa murtuvan Berliinin muurin kautta Jerusalemin pyhille paikoille, sieltä Klovharun saaren kautta Indonesian suurlähetystöön tai Uuteen-Seelantiin ja viivähtää vaikka Turun kaupunginteatterin lavalla. Kirjallisuuden katse on ajaton ja rajaton.”

Joel Haahtela on vuodesta 1999 alkaen julkaissut 14 romaania. Hänen tuore trilogiansa – Adèlen kysymys (2019), Hengittämisen taito (2020) ja Jaakobin portaat (2022) – on herättänyt suurta kiinnostusta. Tänä keväänä ilmestyy jälleen uusi romaani, Yö Whistlerin maalauksessa.

Annina Holmberg on lasten- ja nuortenkirjailija, joka on julkaissut myös tietokirjallisuutta. Hän on tehnyt elämäkertateokset molemmista vanhemmistaan, Tahto ja hohto – Ritva Holmbergin taiteilijantie (2017) ja Riivattu ja siunattu – Kalle Holmbergin elämä ja teot (2022).

Olli Jalosen pitkään kirjailijanuraan mahtuu muun muassa 17 romaania ja kaksi kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoa vuosina 1990 ja 2018. Jalosen tuorein teos, Stalker-vuodet (2022), käsitteli Suomen lähimenneisyyttä mahdollisen historian näkökulmasta ja oli sekin Finlandia-ehdokkaana.

Riitta Jalonen on julkaissut kaikkiaan 14 romaania ja lukuisia lastenkirjoja. Romaaneista eniten lukijoita ovat puhutelleet hänen kolme viimeisintään, Kirkkaus (2016), Tanssikaa! (2019) ja Omat kuvat (2022). Hänet on palkittu muun muassa Finlandia Junior- ja Runeberg-palkinnolla.

Meri Valkama oli syksyn 2021 kenties puhutuin esikoiskirjailija. Hänen romaaninsa Sinun, Margot kuvasi Itä-Saksan viimeisiä hetkiä ja niiden heijastumista maassa asuneeseen suomalaisperheeseen. Teos voitti Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon.

Johanna Venho on tuottelias runoilija, prosaisti ja lastenkirjailija. Tuoreimmissa romaaneissaan hän on käsitellyt kahden merkkihenkilön elämää, teoksessa Ensimmäinen nainen (2019) Sylvi Kekkosta ja sitä seuranneessa Syyskirjassa (2021) Tove Janssonia.

Katse ajan läpi -kirjallisuustapahtumassa 10.–11. kesäkuuta kuullaan kirjailijoiden puheenvuoroja ja heidän keskinäisiä keskustelujaan. Tapahtumapaikkana on Ittipään entinen työväentalo Mänttä-Vilppulan ja Ruoveden rajalla. Taiteen edistämiskeskus Taike on tukenut kirjallisuustapahtuman järjestämistä taloudellisesti.

Lisätietoa tapahtumasta: Heidi Köngäs, puh. 044 5055333, ja Heikki Hellman, puh, 040 5713184

Heidi Köngäs haastatteli Sirpa Kähköstä kesän 2022 Katse ajan läpi -tapahtumassa.

Heidi Köngäs haastatteli kirjailija Sirpa Kähköstä viime kesän Katse ajan läpi -tapahtumassa.

Piditkö artikkelista? Jaa se muillekin!

Tässä blogissa saa kommentoida vain omalla nimellä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta arvostella, mutta karsin kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.

4 kommenttia artikkeliin ”Huippukirjailijoita tulossa Katse ajan läpi -tapahtumaan”

  • Lopullinen ohjelma esiintymisjärjestyksineen ei ole vielä valmis. Todennäköistä on, että lauantaina aloitamme kello 12 ja päätämme viimeistään kello 17:ään mennessä. Sunnuntaina aloitamme kello 10, ja tapahtuma päättynee klo 14:n tienoilla.

   Tervetuloa! OLisi kiva nähdä. Ilmoittautumiset/varaukset sähköpostiin: heikki.hellman@vennalammi.fi.

   Heikki Hellman

   Vastaa
 1. Olen kiinnostunut. Erittäin kiinnostunut. Nyt pitäävain ratkaista kuinka pääsen autottomana paikalle ja voisin vaikka yöpyä.

  Vastaa
  • Julkisilla perille pääsemiseen on kaksi mahdollisuutta: junalla joko Orivedelle tai Vilppulaan (joka on lähempänä) ja sieltä taksilla – tai bussilla tarjolla ja sieltä taksilla. Majoituspaikkoja on tarjolla sekä Mäntässä että Ruovedellä – ja luultavasti majoituspaikoissa on aina joku kirjallisuustapahtumaan osallistuva, jolta voi saada kyydin. Tai sitten täytyy löytää joku autollinen kumppani matkaseuraksi.

   Olemme pahoillamme, että kirjallisuustapahtuma on niin syrjäisessä paikassa, että se melkein edellyttää auton käyttöä. Toivottavasti nähdään kesäkuussa Ittipäässä, osoitteessa Syrjäntie 185.

   Heikki Hellman

   Vastaa

Jätä kommentti