Kirjallisuustapahtuma varattiin loppuun

Suuri kysyntä yllätti Katse ajan läpi -kirjallisuustapahtuman. Ittipään sali on varattu loppuun, mutta tarjolle voi vielä ilmaantua peruutuspaikkoja.

Ensimmäinen Katse ajan läpi -tapahtuma järjestetään ensi viikonloppuna 11.–12.6. Ylä-Väärissä, Mänttä-Vilppulan ja Ruoveden rajalla. Lauantaina tapahtuma alkaa klo 12 ja sunnuntaina kello 10.

Tapahtumassa kuusi eturivin kirjailijaa – Katja Kallio, Anneli Kanto, Tommi Kinnunen, Sirpa Kähkönen, Heidi Köngäs ja Petri Tamminen – kertoo työskentelytavoistaan ja erityisesti siitä, miten he käyttävät historiaa fiktionsa aineksena. Tapahtumassa kirjailijat myös haastattelevat toisiaan.

Sekä Mänttä-Vilppulan kaupunki että Ruoveden kunta ovat tukeneet taloudellisesti Katse ajan läpi -tapahtumaa. Kirjallisuustapahtumasta on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne.

”Suomessa kirjailijat tuottavat oikein joukolla käsitystä historiasta, ja lukijoillakin on usein taipumus lukea romaaneja kuin historiankirjoitusta”, sanoo tapahtuman tuottaja Heikki Hellman.

”Mennyt muuttuu historiaksi vasta , kun se kerrotaan tai kirjoitetaan. Kirjailijan tehtävä on kirjoittaa fiktiivistä historiaa, eläytyä siihen, tuottaa oivalluksia ja uusia tulkintoja. Se synnyttää myös hedelmällisiä jännitteitä. Näistä teemoista löytyy paljon puhuttavaa myös tuleviksi vuosiksi”, hän uskoo.

Piditkö artikkelista? Jaa se muillekin!

Tässä blogissa saa kommentoida vain omalla nimellä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta arvostella, mutta karsin kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.

Jätä kommentti