Kuusi eturivin kirjailijaa Katse ajan läpi -tapahtumassa

Kesän 2023 kirjailijoita olivat Olli Jalonen, Johanna Venho, Riitta Jalonen, Meri Valkama, Heidi Köngäs ja Joel Haahtela.

Katse ajan läpi -kirjallisuustapahtuman kirjailijavieraat tänä kesänä ovat Jari Järvelä, Maritta Lintunen, Jenni Linturi, Riikka Pelo, Maarit Verronen ja Kjell Westö. Kaksipäiväinen tapahtuma Ylä-Väärin Ittipäässä järjestetään kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 8.–9.6.2024 nyt jo kolmatta kertaa.

Katse ajan läpi on kehittynyt omanlaisekseen kirjallisuustapahtumaksi”, sanoo tapahtuman ohjelmasta vastaava kirjailija Heidi Köngäs. ”Idea on yksinkertainen: kiinnostavat kirjailijat keskustelevat vuorovedolla kirjoistaan ja kirjoittamisesta.”

Jari Järvelä on vuodesta 1995 alkaen julkaissut kaikkiaan 18 romaania, viisi novellikokoelmaa, kuunnelmia, näytelmiä ja matkakirjoja. Hän on saanut kirjallisuuden valtionpalkinnon sekä ollut kolmesti Finlandia-ehdokkaana ja kerran ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Tuorein teos on Rakastan Eva Braunia (2023).

Maritta Lintunen aloitti vuonna 1999 runoilijana, mutta on sen jälkeen julkaissut kaikkiaan seitsemän romaania ja kuusi novellikokoelmaa. Hän on ollut ehdokkaana useiden palkintojen saajaksi, ja hänen tuorein romaaninsa Sata auringonkiertoa (2023) palkittiin viime syksynä Savonia-kirjallisuuspalkinnolla.

Jenni Linturi on julkaissut vasta neljä romaania, mutta viides, Äärimmäisellä laidalla, ilmestyy jo huhtikuussa. Esikoisteos Isänmaan tähden (2011) oli Finlandia-palkintoehdokkaana.

Riikka Pelo on vuodesta 2006 alkaen julkaissut kolme romaani, joista tuorein on Kaikki elävä (2019). Sitä edeltänyt Jokapäiväinen elämämme (2013) voitti kirjallisuuden Finlandia-palkinnon.

Maarit Verronen on erittäin tuottelias kirjailija, joka debytoi vuonna 1992. Hän on julkaissut 11 romaania, 11 novellikokoelmaa, tietokirjoja sekä kirjoittanut kuunnelmia. Hän on ollut kahdesti Finlandia-ehdokkaana ja saanut muun muassa kirjallisuuden valtionpalkinnon. Tuorein teos on Orionin vyö (2023).

Kjell Westö on prosaisti, joka kuitenkin debytoi runoilijana jo vuonna 1986. Kolmen runokokoelman lisäksi hän on julkaissut novellikokoelmia ja yhdeksän romaania, joista tuorein on Molly & Henry (2023). Hän on voittanut Finlandia-palkinnon teoksestaan Missä kuljimme kerran (2006) ja ollut lisäksi neljästi ehdolla palkinnon saajaksi. Kangastus 38 (2013) sai Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon.

Tapahtumapaikkana on Ittipään entinen työväentalo Mänttä-Vilppulan ja Ruoveden rajalla. Aiempina vuosina muun muassa Taiteen edistämiskeskus Taike, Pirkanmaan ELY-keskus sekä Ruoveden kunta ja Mänttä-Vilppulan kaupunki ovat tukeneet kirjallisuustapahtumaa taloudellisesti.

Katse ajan läpi tekee yhteistyötä myös Vinhan kirjakaupan kanssa, joka järjestää Ittipäähän kirjamyynnin tapahtuman ajaksi.

Aiempina kesinä Katse ajan läpi -tapahtuma on saavuttanut suuren yleisösuosion, eivätkä kaikki halukkaat ole mahtuneet mukaan. Ittipään saliin mahtuu vain 80–90 henkeä. Varauksia aletaan ottaa vastaan, kunhan tapahtuman ohjelma esiintymisjärjestyksineen varmistuu maaliskuun aikana.

Katse ajan läpi -kirjallisuustapahtuma 8.–9.6.2024. Ittipää, Syrjäntie 185, Ylä-Vääri.

Piditkö artikkelista? Jaa se muillekin!

Tässä blogissa saa kommentoida vain omalla nimellä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta arvostella, mutta karsin kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.

Jätä kommentti